یزدفردا: رئیس سازمان جهادکشاورزی استان یزد از اجرای طرحی جامع برای ایجاد مگا فارم‌های دام سبک با هدف خودکفایی در تولید گوشت قرمز خبر داد.

به گزارش یزدفردا به نقل از ایسنا: «محمدعلی حاتمی‌زاده» اظهار کرد: این طرح که با برنامه‌ریزی سه ‌ساله طراحی شده، به دنبال آن است که با پرورش ۱۲۰ هزار رأس دام مولد پرتولید، نیاز استان به گوشت قرمز را تأمین کند و کمبود تولید معادل سه هزار تن گوشت گوسفندی را برطرف کند.

وی افزود: ایجاد این مگافارم‌ها که در همکاری با سرمایه‌گذاران حوزه صنایع و معادن برنامه‌ریزی شده است، علاوه بر افزایش تولید، به احیای واحدهای راکد و نیمه‌فعال دامپروری نیز کمک خواهد کرد.

حاتمی‌زاده با اشاره به این که این طرح با رفع مشکل تأمین مالی از طریق مشارکت سرمایه‌گذاران، می‌تواند با استفاده از دام‌های مولد پر تولید و وارداتی، تأمین نهاده‌های دامی و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های پیشرفته، تولید گوشت قرمز را در استان افزایش دهد، گفت: سرمایه‌گذاران این طرح می‌توانند دام‌های مولد پر تولید را از کشورهای فرانسه و اسپانیا وارد کنند و در مگا فارم‌ها پرورش دهند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ضمن تاکید بر این که بخشی از دام‌های استفاده‌ شده، از نژادهای اصلاح‌شده داخلی مانند افشاری تأمین خواهد شد، گفت: تأمین نهاده‌ها از طریق منابع داخلی و واردات، همراه با تولید علوفه در گلخانه‌ها برای جلوگیری از کمبود پیش‌بینی شده است.

این مسئول اظهار کرد: جمعیت فعلی دام سبک استان یزد شامل ۶۶۰ هزار رأس گوسفند و بز است که حدود شش هزار تن گوشت تولید می‌کنند اما مصرف سالانه استان بیش از ۱۲ هزار تن گوشت قرمز است که ۷۵ درصد آن به گوشت گوسفندی اختصاص دارد.

حاتمی‌زاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر، برای تأمین این نیاز سالانه بیش از ۴۰۰ هزار رأس دام سبک باید کشتار شود که با اجرای طرح مگا فارم‌ها، پیش‌بینی می‌شود کمبود سه هزار تنی گوشت گوسفندی در استان به‌ طور کامل جبران شود.

وی بیان این که بر اساس این برنامه، اولین مگا فارم در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری خواهد رسید و سالانه ۲۵ درصد از کل طرح، معادل ۲۵ هزار رأس دام، تکمیل خواهد شد، گفت: در این راستا، صدور مجوزها و تخصیص زمین و منابع آب، به همراه آموزش‌های تخصصی و بازدید از طرح‌های موفق دامپروری در کشور نیز در دستور کار قرار گرفته است.

حاتمی‌زاده با اشاره به این که فناوری‌های مورد استفاده در مگا فارم‌ها شامل سازه‌های اقتصادی، تجهیزات هوشمند، دوربین‌های مداربسته و سنسورهای اندازه‌گیری دما، رطوبت و گاز آمونیاک است که در مدیریت پرورش دام به‌کار گرفته می‌شوند، تاکید کرد: در صورت وجود تجهیزات داخلی کارآمد، اولویت با استفاده از آنها خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ضمن بیان این که از دیگر مزایای این طرح اشتغال‌زایی قابل توجه آن است، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود با اجرای مگا فارم‌ها، ۹۰۰ شغل مستقیم و دو هزار شغل غیرمستقیم ایجاد شود.

وی با اشاره به این که دام‌های مورد استفاده در این طرح به‌صورت دو منظوره گوشتی و شیری خواهند بود، خاطرنشان کرد: این امر امکان فرآوری شیر و گوشت را فراهم می‌آورد که می‌تواند به تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده منجر شود.

حاتمی‌زاده گفت: به ‌منظور تأمین منابع مالی این طرح، علاوه بر مشارکت سرمایه‌گذاران صنایع و معادن، از روش‌هایی نظیر سکوهای تأمین مالی بخش خصوصی، صندوق توسعه بخش کشاورزی و تسهیلات تبصره ۱۸ جهاد کشاورزی استفاده خواهد شد.

وی افزود: همچنین برای تأمین آب مورد نیاز این طرح، از بازار آب و باز تخصیص منابع آب از طرح‌های غیرفعال کشاورزی استفاده خواهد شد و کلیه مگا فارم‌ها با یک بسته زیست‌محیطی طراحی می‌شوند تا پایداری اکوسیستم منطقه حفظ شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در پایان اظهار کرد: این طرح با برنامه‌ریزی دقیق، بهره‌گیری از تکنولوژی‌های مدرن و مشارکت سرمایه‌گذاران، نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی، کاهش قیمت گوشت و توسعه پایدار استان یزد خواهد داشت.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا